Gezond vooruit kijken! Geen wachtlijsten en zonder verwijsbrief mogelijk
Toon mij de pakkettenOnline afspraak maken

Onderzoeksmethodes Total Bodyscan

Tijdens de Total Bodyscan onderzoeken wordt je lichaam onderzocht met behulp van één of meer van de volgende onderzoeksmethodes:

Mri_scan

MRI scan

De MRI scan kan oneffenheden, ontstekingen of tumoren in je lichaam opsporen evenals eventuele vormveranderingen van hoofd- en halsslagaderen. Tijdens de Total Bodyscan worden de volgende MRI scans uitgevoerd: MRI scan hoofd en hersenen, MRI scan bloedvaten hoofd, MRI scan halsslagaderen, MRI scan bovenbuik organen, MRI scan onderbuik organen, overzicht MRI scan bekken, overzicht MRI scan onderrug. Optioneel kan de Total Bodyscan worden uitgebreid met een MRI bloedvatenonderzoek en/of gedetailleerde rugscan.

ct-scan

CT scan

Wanneer je 45 jaar of ouder bent of wanneer er medische aanleidingen zijn, is het mogelijk om in plaats van het cardiologiepakket een CT scan te ondergaan. De CT scan calciumscore van het hart berekent de hoeveelheid kalk in de kransslagaderen maar geeft géén informatie over je hartfunctie. Om een volledig beeld te krijgen van het risico op hart- en vaataandoeningen adviseren wij in dit geval alsnog het cardiologiepakket bij te boeken.

Endoscopie

Endoscopie

Met een Total Bodyscan programma kunnen wij natuurlijk de darmen, maag en slokdarm zien, maar dit geeft geen informatie over de binnenkant. Gezien deze tekortkoming in het Regular en Royal Total Bodyscan programma heeft Privatescan in het First Total Bodyscan programma standaard een maag- en darmonderzoek toegevoegd. Deze onderzoeken worden uitgevoerd onder lokale verdoving en een lichte roes, waardoor je minimale hinder ondervindt tijdens de onderzoeken.

ecg

ECG bij rust en inspanning

Tijdens het cardiologisch onderzoek wordt er een ECG bij rust en onder inspanning uitgevoerd. Het ECG in rust verschaft de cardioloog informatie over hartritme, eventuele beschadigingen aan het hart en/of een eventuele verdikking van de hartspier. Bij het ECG onder inspanning dien je een inspanning te leveren op een speciale fiets. Tijdens het fietsen wordt gekeken naar veranderingen die kunnen duiden op een tijdelijk optredend zuurstoftekort van je hart en wordt er gelet op hartritmestoornissen.

Longfunctietest

Longfunctietest

Naast het uitvoeren van een hartonderzoek wordt er tijdens het cardiologisch programma ook onderzoek gedaan naar je longen. Bij de longfunctietest wordt met behulp van spirometrie het volume lucht bepaald dat je in zekere tijd kunt in- en uitademen. Uit de resultaten kan worden opgemaakt of de luchtwegen zijn vernauwd door een longaandoening. Spirometrie is uitermate geschikt voor een vroege screening van COPD en astma.

Echografie

Echografie

Met behulp van de hart echografie wordt je hart onderzocht op mogelijke gebreken in de beweging van de hartkleppen, de bloeddoorstroming, de grootte van de hartkamers en de wanddikte. Tijdens het onderzoek worden er elektroden op je borst geplakt en brengt de cardioloog geleidende gel aan op de hartstreek. De ontvangen golven worden vertaald naar beelden die op een scherm worden weergeven.

Laboratorium_onderzoek

Laboratorium onderzoek

Middels een uitgebreid laboratoriumonderzoek kunnen de functies gemeten worden van belangrijke organen zoals je nieren, hart, schildklier, lever, alvleesklier etc. Deze functies kunnen niet door middel van een MRI scan of CT scan worden gemeten. Het is daarom voor de volledigheid van je Total Body Scan onderzoek standaard inbegrepen in het Royal en First Total Body Scan onderzoek.

Wil je meer informatie of een afspraak?

Vul dan het afspraakformulier in. Wij bellen je binnen 24 uur terug!

Of bel ons op 074 255 26 80