Gezond vooruit kijken! Geen wachtlijsten en zonder verwijsbrief mogelijk
Toon mij de pakkettenOnline afspraak maken

Heel professioneel en het bewijs van een toporganisatie!

14 april 2010

Gütersloh, zaterdagochtend 20 februari 2010. Na een autorit richting Duitsland word ik hartelijk ontvangen door onderzoekscoördinator Bas Vunderink van Privatescan voor een Total Bodyscan. Het moderne gebouw heeft totaal geen ziekenhuisachtige sfeer, maar is juist warm, comfortabel en informeel ingericht. Na een korte voorstelronde met het allervriendelijkste personeel krijg ik een eigen kamer toegewezen.

Tijd voor de MRI-scan. Eerlijk is eerlijk, ik zie hier echt wel tegenop. Een indrukwekkend groot apparaat, het lijkt net een scène uit een sciencefictionfilm. De MRI zal een uur duren en ik moet roerloos blijven liggen.

LuingeToen ik eenmaal ging liggen, viel alle spanning volledig van me af. Ik lag best prima. Ik kreeg een balletje in mijn hand waarin ik kon knijpen mocht ik problemen krijgen. Goed geïnstalleerd, met een ontspannend muziekje, gaf ik mij over. Ook bleef de ruimte verlicht en kon ik door middel van een spiegeltje meekijken met het medisch personeel, dat zich achter het raam bevond. Ik ben zelfs een beetje weggedoezeld, want ik werd na een uur wakker gemaakt. Dat uur is echt omgevlogen.

Roelof Luinge ECGNa de lunch is het tijd voor het volgende onderzoek: het cardiologieprogramma. Op de fiets krijg ik zuignopjes op de borst en rug bevestigd die in verbinding staan met het ECG-apparaat. Daarna volgt het echocardiogram van het hart. Ik moet op mijn zij gaan liggen, met mijn neus richting de monitor. De cardioloog brengt gel aan op mijn borst en controleert onder andere mijn bloeddoorstroming en hartkleppen. Ik kan meekijken en hij geeft in eenvoudig Duits uitleg over de werking van het hart. De uitslag wordt later nogmaals in zijn kamer besproken.

De uitslag van de MRI-scan krijg ik van radioloog dr. m. Blum. Een bijzonder aardige man, die ook nog eens goed Nederlands kan spreken. Hij neemt echt de tijd om alles te bespreken. De MRI-scan laat een duidelijk beeld zien van de binnenkant van mijn lichaam. Gelukkig geen levensbedreigende afwijkingen, maar slechts afwijkingen die normaal zijn voor een man van mijn leeftijd.

In totaal hebben de onderzoeken vier uren geduurd. Vrijwel direct volgen de uitslagen. Heel professioneel en het bewijs van een toporganisatie! Op de weg terug naar Nederland bedenk ik me dat het voor iedereen zeker een aanrader is om eens in de twee, drie jaar zo’n uitgebreid onderzoek te laten doen. De Total Bodyscan van Privatescan is voor mij persoonlijk het zekere voor het onzekere!”

Roelof Luinge

Wilt u meer informatie of een afspraak? Vul dan het afspraakformulier in. Wij bellen u binnen 24 uur terug!